Nieuws over de beroepsbinnenvisserij

Het nieuws is bijgehouden tot 1 januari 2016

netVISwerk: Vissen naar draagkracht van het water

Sinds 2016 verzorgt netVISwerk de belangenbehartiging van de beroepsbinnenvissers. De CvB is met haar werkzaamheden gestopt.
De nieuwe vereniging zet zich in voor een betere toekomst voor de beroepsmatige binnenvisserij en kleine kustvisserij in Nederland.

Lees alle informatie op de website van netVISwerk: www.netviswerk.nlwww.netviswerk.nl

9 juni 2011

Gerard Manshanden is Beroepsvisser van het Jaar 2011

Gerard Manshanden uit Medemblik is verkozen tot de Beroepsvisser van het Jaar 2011. Hij ontving de bijbehorende oorkonde op 8 juni uit handen van Jaap Geleijnse, voorzitter van de Combinatie van Beroepsvissers. Manshanden heeft de prijs te danken aan zijn inzet voor visserijinnovatie en nieuwe migratievoorzieningen voor vis. Zijn geheim? "Verplaats je in de vis."

gerard manshandenBeroepsvisser Gerard Manshanden doet met zijn werk veel goeds voor de beroepsbinnenvisserij, betoogde Geleijnse tijdens de prijsuitreiking. Om vissen te vangen moet je, zoals Manshanden zegt, kunnen denken als een vis. Deze manier van werken gebruikte hij om zijn zegenvisserij technisch te verbeteren. Hij ving en leverde zo vele tonnen brasem van goede kwaliteit. Hij gebruikte deze kennis ook bij projecten voor actief biologisch beheer.

Tegenwoordig gebruikt Manshanden zijn denkwijze om de vis langs gemalen en waterkrachtcentrales te leiden. Bij waterschappen en bij Rijkswaterstaat staat hij bekend als de beroepsvisser die zich inzet voor de migratie van de vis.
In zijn presentaties voor medewerkers van de waterschappen en Rijkswaterstaat profileert Manshanden zich altijd als beroepsvisser. Daarmee promoot hij de beroepsbinnenvisserij op een heel goede manier, aldus de CvB-voorzitter.

In zijn bedankwoord vertelde Gerard Manshanden dat hij nu, samen met een ander bedrijf, bezig is met het ontwikkelen van een visvriendelijke waterkrachtcentrale.

Nieuws DUPAN

In de Stichting Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN) werken palingvissers, viskwekers en palingverwerkers samen.

Bekijk NIEUWSBERICHTEN VIA DUPANNIEUWSBERICHTEN VIA DUPAN
over duurzaam herstel van de aalstand.