Nieuws over de beroepsbinnenvisserij

Het nieuws is bijgehouden tot 1 januari 2016

netVISwerk: Vissen naar draagkracht van het water

Sinds 2016 verzorgt netVISwerk de belangenbehartiging van de beroepsbinnenvissers. De CvB is met haar werkzaamheden gestopt.
De nieuwe vereniging zet zich in voor een betere toekomst voor de beroepsmatige binnenvisserij en kleine kustvisserij in Nederland.

Lees alle informatie op de website van netVISwerk: www.netviswerk.nlwww.netviswerk.nl

23 oktober 2013

Vorige week is op veel te jonge leeftijd
Doede Visser
overleden

doede visser
Doede was van oktober 2009 tot december 2010 voorzitter van de Combinatie van Beroepsvissers. In die korte periode heeft hij veel zaken in gang gezet die van grote betekenis zijn voor de CvB. Zo heeft hij zich ingezet om te komen tot een toekomstvisie voor de beroepsbinnenvisserij. Ondersteund door de medewerkers van de CvB kwam de visie in relatief korte tijd tot stand. Doede trok die kar en ging de regionale bonden langs om de kaders van de toekomst visie uit te leggen en met de leden in gesprek te gaan.

Doede is ook degene geweest die samen met Alex Koelewijn en William Swinkels aan de bakermat van DUPAN heeft gestaan. Ook de grove lijnen van decentraal aalbeheer zijn vormgegeven in de tijd dat Doede voorzitter was van de CvB.

We zullen Doede blijven herinneren als een energieke visionaire voorzitter die veel voor ons tot stand heeft weten te brengen.


22 oktober 2013, Bestuur en medewerkers van de CvB


Lees op deze site columns van Doede Visser
Lees Bakens Verzetten, de CvB-toekomstvisie waaraan Doede veel heeft bijgedragen

Nieuws DUPAN

In de Stichting Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN) werken palingvissers, viskwekers en palingverwerkers samen.

Bekijk NIEUWSBERICHTEN VIA DUPANNIEUWSBERICHTEN VIA DUPAN
over duurzaam herstel van de aalstand.