Nieuws over de beroepsbinnenvisserij

Het nieuws is bijgehouden tot 1 januari 2016

netVISwerk: Vissen naar draagkracht van het water

Sinds 2016 verzorgt netVISwerk de belangenbehartiging van de beroepsbinnenvissers. De CvB is met haar werkzaamheden gestopt.
De nieuwe vereniging zet zich in voor een betere toekomst voor de beroepsmatige binnenvisserij en kleine kustvisserij in Nederland.

Lees alle informatie op de website van netVISwerk: www.netviswerk.nlwww.netviswerk.nl

3 augustus 2015

Job en Miranda Bout zijn Zeeuwse Helden van de Smaak

Job en Miranda Bout uit Tholen zijn uitgeroepen tot Zeeuwse Helden van de Smaak 2015. Dit jaar in het thema 'verantwoorde vis, schaal- en schelpdieren'. Zij mogen Zeeland vertegenwoordigen tijdens de landelijke Held van de Smaak-verkiezing in september.


Vis van JobVoor de prijs waren twaalf vissers, chef-koks en visspecialisten uit heel Zeeland genomineerd. Uiteindelijk werden Job en Miranda Bout met hun visserijbedrijf 'Vis van Job' op 31 juli 2015 verkozen tot Zeeuwse Helden van de Smaak. Volgens de vakjury hebben ze met veel enthousiasme en inzet vergeten en miskende vis, zoals harder, terug op de markt gebracht.

Landelijk

De landelijke Held van de Smaak-verkiezing is een hoogtepunt van de landelijke Week van de Smaak van 12 t/m 20 september 2015. De Week van de Smaak is opgezet om de bewustwording over ambachtelijke, streekgebonden en duurzame voeding te vergroten. Daardoor kan de vraag sneller stijgen, waardoor de productieomvang toeneemt en de producenten er een goede boterham aan kunnen verdienen.

Naast Job en Miranda Bout voor Zeeland, doet ook weervisser Cor van Dort mee aan de landelijke verkiezing. Hij was in juni verkozen tot Brabantse Held van de Smaak.

Job en Miranda Bout waren in 2014 al verkozen tot Beroepsbinnenvissers van het Jaar 2014.


Bron: PZC, Job en Miranda Bout uit Tholen zijn Zeeuwse Helden van de SmaakJob en Miranda Bout uit Tholen zijn Zeeuwse Helden van de Smaak

Nieuws DUPAN

In de Stichting Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN) werken palingvissers, viskwekers en palingverwerkers samen.

Bekijk NIEUWSBERICHTEN VIA DUPANNIEUWSBERICHTEN VIA DUPAN
over duurzaam herstel van de aalstand.