Nieuws over de beroepsbinnenvisserij

Het nieuws is bijgehouden tot 1 januari 2016

netVISwerk: Vissen naar draagkracht van het water

Sinds 2016 verzorgt netVISwerk de belangenbehartiging van de beroepsbinnenvissers. De CvB is met haar werkzaamheden gestopt.
De nieuwe vereniging zet zich in voor een betere toekomst voor de beroepsmatige binnenvisserij en kleine kustvisserij in Nederland.

Lees alle informatie op de website van netVISwerk: www.netviswerk.nlwww.netviswerk.nl

29 januari 2013

Ook Duitsers zetten paling over de dijk

The End of the River is de veelzeggende titel van een documentairefilm over de desastreuze gevolgen van waterkrachtcentrales voor vissen, indien visgeleiding ontbreekt. De film toont ook hoe Duitse beroepsvissers projecten uitvoeren om de passerende aal te redden. Op grote schaal wordt de aal 'over de dijk' gezet.

De film uit november 2012 toont de schade die de diverse waterkrachtcentrales aanrichten aan trekkende alen. En ze toont een oplossing die duizenden alen het leven heeft gered. Duitse beroepsvissers vangen de trekkende alen weg, en weer vrijgelaten in water zonder obstakels.

The End of the River is gemaakt door de Duitse documentairemaker James Beaulieu, in opdracht van de European Anglers Alliance (EAA).


Bekijk The End of the RiverBekijk The End of the River in het Engels (29 minuten, via YouTube)

Lees The End of the RiverLees The End of the River (pdf), een korte Nederlandse samenvatting van de documentaire (met foto's) door Tineke Prins, verschenen in: VisionairVisionair, nr.26, december 2012, vakblad van Sportvisserij Nederland


Informatie over projecten Paling over de Dijk in Nederland: Aalbeheer op maat.
Bekijk op deze website ook andere filmpjes over aalbeheer.

Nieuws DUPAN

In de Stichting Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN) werken palingvissers, viskwekers en palingverwerkers samen.

Bekijk NIEUWSBERICHTEN VIA DUPANNIEUWSBERICHTEN VIA DUPAN
over duurzaam herstel van de aalstand.