netVISwerk: Vissen naar draagkracht van het water

De CvB is inmiddels opgeheven, de website wordt niet meer bijgewerkt.

Sinds 2016 verzorgt netVISwerk de belangenbehartiging van de beroepsbinnenvissers.
De nieuwe vereniging zet zich in voor een betere toekomst voor de beroepsmatige binnenvisserij en kleine kustvisserij in Nederland.

Lees alle informatie op de website van netVISwerk: www.netviswerk.nlwww.netviswerk.nl

FOTOALBUM REITDIEP

Minder vissen en toch meer verdienen

Foto's: Cornelie Quist

Reitdiep-palingrokerij

Gaele Postma is vijfde generatie palingvisser en runt samen met zijn vrouw Alma een binnenvisserijbedrijf, rokerij en viswinkel in het Groningse Zoutkamp. Zijn motto: minder vissen en toch meer verdienen.

Gaele vist op het Reitdiep in noordwest Groningen. Het Reitdiepgebied behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. Gaele is de enige visser op een stuk water van meer dan 1000 hectares.
'Ik heb genoeg water om paling mooi op te laten groeien en goed vet te laten worden. Vette paling kun je goed roken en dat is mijn specialiteit. Door de rokerij haal ik meer geld uit een kilo paling en kan ik minder vissen', vertelt Gaele. Zijn palingvangst is al jaren stabiel, een teken van goed beheer.

In 1996 is Gaele samen met zijn vrouw Alma een viswinkel begonnen in Zoutkamp, pal aan het Reitdiep. 'Ik heb geïnvesteerd toen het goed ging en daar pluk ik nu de vruchten van', aldus de palingvisser. Naast paling, verkopen de Postma's ook andere verse en zelfgerookte vis. De aanloop in de winkel groeit, zowel bij vaste klanten als bij toeristen in de zomer.


Gaele Postma-palingrokerij

Gaele Postma voor zijn palingrokerij.visser reitdiep gaele postma-paling

Postma vist op het Reitdiep en vangt daar soms hele dikke paling.Gaele en Alma Postma

Gaele en Alma Postma in hun bedrijf.harlinger visserijdagen 2010paling uit reitdiep

Ambachtelijk gerookte paling is een geliefd streekproduct. Gaele Postma rookt en verkoopt paling tijdens de Harlinger Visserijdagen op 28 augustus 2010.