netVISwerk: Vissen naar draagkracht van het water

De CvB is inmiddels opgeheven, de website wordt niet meer bijgewerkt.

Sinds 2016 verzorgt netVISwerk de belangenbehartiging van de beroepsbinnenvissers.
De nieuwe vereniging zet zich in voor een betere toekomst voor de beroepsmatige binnenvisserij en kleine kustvisserij in Nederland.

Lees alle informatie op de website van netVISwerk: www.netviswerk.nlwww.netviswerk.nl

logo open dag

fotoverslagen Open Dagen Nederlandse Beroepsbinnenvisserij

Tholen, provincie Zeeland

Fotoverslag Open dag bij visserijbedrijven Bout en Kooistra


Een fascinerende kennismaking met de binnenvisserij

 


De visserijbedrijven van de familie Kooistra (TH 1) en de familie Bout (TH 16) hielden Open Dag tijdens de jaarlijkse braderie op 31 augustus in de haven van Tholen, Zeeland. De familie Kooistra vist op zoete binnenwateren op paling, terwijl de familie Bout op de Zeeuwse zoute binnenwateren vist, met name op harder.


Vanaf 10 uur 's ochtends konden de bezoekers aan boord van de TH 1. Beroepsbinnenvisser Peter Kooistra (linker foto midden, met donkerblauw shirt) vertelde het geïnteresseerde publiek over het reilen en zeilen van hun visserij. Ook zoon Jan Peter Kooistra (links op rechter foto) werkte volop mee.

open dag visserijbedrijf kooistraopen dag kooistra in tholenAan boord van de TH 16 verwelkomde beroepsbinnenvisser Job Bout (links op linker foto) het publiek. Zoon Sjaak Bout (midden op rechter foto, met zwart vest) maakte de bezoekers wegwijs in de binnenvisserij.

open dag visserijbedrijf boutopen dag bout in tholenAan de wal werd een kraam bemenst door Jaap Geleijnse en Miranda Bout. Hier konden de bezoekers bijvoorbeeld oude foto's bekijken, of recepten meenemen. Ook konden ze vis gevangen door de TH 16 en TH 1 kopen. Op de linker foto toont Miranda Bout een gevangen harder.
Veel aftrek vonden de visproducten, waaronder broodjes met harder (foto rechtsboven). Het recept van Zeeuwse sushi met harder viel in de smaak (foto rechtsonder).

miranda bout met harderbroodje harderzeeuwse sushi met harder
De families Bout en Kooistra vonden het een zeer geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.

Meer informatie over de websites van Visserijbedrijf Bout en Visserijbedrijf Kooistra


Foto's: Miranda Bout (behalve de foto van Miranda zelf: Gees van Hemert)
verse zoetwatervis


verse zoutwatervis