netVISwerk: Vissen naar draagkracht van het water

De CvB is inmiddels opgeheven, de website wordt niet meer bijgewerkt.

Sinds 2016 verzorgt netVISwerk de belangenbehartiging van de beroepsbinnenvissers.
De nieuwe vereniging zet zich in voor een betere toekomst voor de beroepsmatige binnenvisserij en kleine kustvisserij in Nederland.

Lees alle informatie op de website van netVISwerk: www.netviswerk.nlwww.netviswerk.nl

logo open dag

Open Dagen Nederlandse Beroepsbinnenvisserij

Beleef de ambachtelijke visserij

Een fascinerende kennismaking met de binnenvisserij,
georganiseerd door Nederlandse beroepsvissers


Op zaterdag 14 juni 2014

in kudelstaart, provincie noord-holland

bij visserijbedrijf rekelhof

Terugblik

Enthousiasme bij de open dag van Rekelhof in Kudelstaart


open dag rekelhof 2014Vanwege het grote succes in 2013 openden ook in 2014 enkele binnenvisserijbedrijven hun deuren op de zaterdag voor Vaderdag. Op 14 juni lieten de Noord-Hollandse visserijbedrijven Rekelhof en Dilvis bezoekers een kijkje nemen in de keuken van de beroepbinnenvisser. Het publiek was opnieuw enthousiast en de opkomst deed niet onder voor die van een jaar eerder. Het werd in Kudelstaart weer een echte dag van zien, doen, voelen en proeven.

Bij het visserijbedrijf aan de Westeinderplas was het publiek één en al oor voor het 'visserslatijn' van binnenvisser Theo. Hij vertelde verhalen uit de praktijk, zoals 'De meerval die een hondje at', 'De fiets met de twee schaatsen', en 'Het otterschedeltje'. Het populairst was het verhaal over het opvissen van een onderdeel van een bommenwerper, die tijdens de Tweede Wereldoorlog was neergestort in de Westeinder plas .

open dag rekelhof 2014
Dit jaar was er ook een aquarium met zoetwatervissen uit de Westeinderplas. Daarin zat een bijzondere albino meerval, die visser Theo net gevangen had.

Met aandacht werd er geluisterd naar Theo's uitleg over het onderwaterleven in de Westeinderplas, en over hoe hij bijdraagt aan duurzaam beheer.

 

 

 

 

 

open dag rekelhof 2014De kinderen vermaakten zich bij het waterbassin met vissen, waaronder een meerval van 120 cm. Al deze zoetwatervissen zijn inmiddels in de Westeinderplas teruggezet.

De ambachtelijk gerookte paling was ook dit jaar zeer geliefd, en was al snel uitverkocht. Mensen konden wel hun bestellingen achterlaten.


"Gezien de grote opkomst en het enthousiasme organiseren we volgend jaar weer een open dag. Het kost veel vrijwilligerswerk, maar je krijgt er veel waardering en erkenning voor terug. Een aanrader voor collega's", aldus vissersechtpaar Theo en Marjon Rekelhof.

Foto's: Marjon Rekelhof

 

 
verse zoetwatervis