netVISwerk: Vissen naar draagkracht van het water

De CvB is inmiddels opgeheven, de website wordt niet meer bijgewerkt.

Sinds 2016 verzorgt netVISwerk de belangenbehartiging van de beroepsbinnenvissers.
De nieuwe vereniging zet zich in voor een betere toekomst voor de beroepsmatige binnenvisserij en kleine kustvisserij in Nederland.

Lees alle informatie op de website van netVISwerk: www.netviswerk.nlwww.netviswerk.nl

Recepten met baars

  • Baars met rode wijnsaus
  • Baars met peterseliesaus

Recepten met bot

  • Gebakken bot met salade
  • Bot met mierikswortel

Recepten met brasem

  • Geroosterde zoetwatervis met 3 sauzen
  • De Dentol En Cassola

Recepten met harder

  • Gegrilde harder op courgettelinten
  • Gevulde harder uit de oven
  • Portugese harder
  • Spaghetti met bottarga

Recepten met karper

  • Gestoofde karper
  • Karper gogol
  • Karper bertrand
  • Gemarineerde karper
  • Karper in rode wijn
  • Karper in biersaus

Recepten met paling

  • Palingsalade met citroendressing
  • Broodje gerookte paling met dillekwark
  • Gerookte paling op aardappel-spinaziesalade
  • Broodje paling
  • Provencaalse stoofaal
  • Gestoofde paling
  • Pastasaus met paling
  • Gerookte paling met komkommersalade en basilicumdressing
  • Zeeuwse palingbroodjes
  • Aardappelsoep met gerookte paling
  • Paling met Berenburg

Recepten met rivierkreeft

  • Cocktailsaus - Roerbakrijst - Pasta
  • Rivierkreeftjes in wijn en tomatensaus
  • Groenteschotel met rivierkreeftjes
  • Rivierkreeftjescocktail
  • Riivierkreeftjes chowder

Recepten met snoek

  • Snoek met bieslook
  • Snoekballetjes
  • Gegratineerde snoek

Recepten met snoekbaars

  • Provencaalse casserole met snoekbaars
  • Snoekbaars in botersaus
  • Snoekbaarsfilet op de huid gebakken
  • Couscoussalade met snoekbaars
  • Snoekbaars Dugléré

Recepten met wolhandkrab

  • Wolhandkrabsaus

Recepten met zeelt

  • Blauwe zeelt in court-bouillon bereid
  • Zeelt met knoflook

Koop verse vis

Wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet verder te zoeken. Alleen even klikken op Verkoop aan huis. Daar vindt u adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Verser kunt u ze niet krijgen.

* Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bakaal of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf gerookt).
* Ze verkopen ook schubvis, voornamelijk snoekbaars en in mindere mate snoek, baars, voorn, karper, brasem en zeelt.
* Verder verkopen de beroepsvissers ook wolhandkrab en rivierkreeft aan huis en in enkele gevallen bot (platvis).
* Zeeuwse beroepsvisserijbedrijven verkopen ook zoutwatersoorten, zoals (hangcultuur)mosselen en oesters, zoutwaterkreeft, harder, makreel, geep en ansjovis.

De verkoop van vis is over het algemeen seizoensgebonden.
Naast eigen gevangen vis, verkopen de vissers ook vis die is opgekocht van collega-vissers.

Enkele binnenvissers verbinden de naam van het vangstgebied aan hun paling (Alkmaardermeer, Veerse meer, IJsselmeer, Hoeksgoud).

In Zeeland zijn Oosterscheldekreeft, harders, paling en hangcultuurmosselen van binnenvissers gecertificeerd als Zeker Zeeuws Streekproduct.

In Friesland is de paling afkomstig van leden van de Friese Bond van Binnenvissers gecertificeerd als Wylde Fryske Iel.

Eet smakelijk!

Zeelt op je bord

zeelt

De initiatieven Stadskeuken Rotterdam en Beter(W)Eten proberen lokale producten weer op het etensbord te krijgen. Men ging langs bij Aart van der Waal, beroepsvisser in de Hoekse Waard. Kok Michiel Pat bereidde op smakelijke wijze de door Art gevangen voorntjes en zeelt. Bekijk op YouTube het filmverslag Rotterdamse vis Rotterdamse vis (duur: 5 minuten)