netVISwerk: Vissen naar draagkracht van het water

De CvB is inmiddels opgeheven, de website wordt niet meer bijgewerkt.

Sinds 2016 verzorgt netVISwerk de belangenbehartiging van de beroepsbinnenvissers.
De nieuwe vereniging zet zich in voor een betere toekomst voor de beroepsmatige binnenvisserij en kleine kustvisserij in Nederland.

Lees alle informatie op de website van netVISwerk: www.netviswerk.nlwww.netviswerk.nl

Filmpje visstand bemonsteren in Groningen

In het filmpje is te zien hoe er te werk wordt gegaan met een visserijkundig onderzoek. De visstandbemonstering wordt uitgevoerd door beroepsvissers Gaele Postma, Mans Vos en Johannes Veenstra (aan het roer) en een assistent. Zowel het vissen met een zegen als het elektrovissen komt aan bod.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Waterschap Noorderzijlvast in samenwerking met Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe en de plaatselijke beroepsbinnenvissers.

Titel: Visserijkundig onderzoek
Gemaakt door: 2 leerlingen van De Groene Welle in Zwolle
Gepubliceerd op: 7 december 2012
Lengte: 7 minuten

 

 

 

Visstandbemonstering op het Meppelerdiep

Visserijbedrijf Timmerman & Zn uit Genemuiden heeft op 25 oktober 2013 een visstandbemonstering uitgevoerd op het Meppelerdiep, in opdracht van Waterschap Reest en Wieden. Van alle gevangen vissen is de lengte bepaald, waarna de vis direct weer levend is teruggezet.

Het totaalbestand aan vis blijkt sinds 2006 gedaald, maar het aantal soorten is toegenomen. Lees het artikel over de visstandbemonstering op www.genemuidenactueel.nlwww.genemuidenactueel.nl

Visserijbedrijf Timmerman & Zn bezit het Keurmerk Visstandbemonstering.