netVISwerk: Vissen naar draagkracht van het water

De CvB is inmiddels opgeheven, de website wordt niet meer bijgewerkt.

Sinds 2016 verzorgt netVISwerk de belangenbehartiging van de beroepsbinnenvissers.
De nieuwe vereniging zet zich in voor een betere toekomst voor de beroepsmatige binnenvisserij en kleine kustvisserij in Nederland.

Lees alle informatie op de website van netVISwerk: www.netviswerk.nlwww.netviswerk.nl

logo open dagen binnenvissers

Open Dagen Nederlandse Beroepsbinnenvisserij

 

"De open dagen waren een groot feest"

 

 

Visserijbedrijven aangesloten bij de Combinatie van Beroepsvissers organiseren sinds juni 2013 open dagen. Het publiek kon kennismaken met de ambachtelijke visserij op de Nederlandse binnenwateren. In 2013 verwelkomden eerst beroepsbinnenvissers in Friesland, Groningen en Noord-Holland bezoekers op hun bedrijf. Daarna volgden binnenvissers in Overijssel en Zeeland. Het werd een groot succes. In 2014 volgden nieuwe open dagen.

bezoeker open dag dilvis

Het werden echte dagen van zien, doen, voelen en proeven. De bedrijven hadden hun terrein mooi aangekleed met fuiken, vlaggen en gezellige zitjes. Er waren uiteenlopende activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld een zwembadje met zoetwatervissen, meevaren met de visser, netten boeten, het ambachtelijke visroken en het raden van het gewicht van een dikke paling of karper. De hele familie hielp mee.

De vissers hielden rondleidingen over hun werk, over hun vangsttechnieken, over de verschillende zoetwatervissen, en over hoe zij de visstand beheren. Ook was er veel aandacht voor het verhaal van de mysterieuze paling en de inspanningen van de vissers voor herstel van de palingbestanden.

Verse vis

Voor kinderen waren er verhalen over schatten die opgevist waren, en ze mochten grote vissen aaien en jonge vis uitzetten. Sommige bedrijven hadden met medewerking van een kok heerlijke culinaire hapjes gemaakt van wilde verse zoetwatervis uit eigen vangst.

Bezoekersaantallen varieerden van zo'n duizend tot enkele tientallen. Bezoekers toonden grote belangstelling en velen bleven langer dan een uur. Zoveel was er te zien, horen, doen en proeven. "De open dag was een groot feest", aldus een enthousiaste beroepsbinnenvisser.


In het linkermenu vindt u een paar mooie fotoverslagen van open dagen.

Ook in het linkermenu aankondigingen van nieuwe open dagen.

 

verse zoetwatervis


verse zoutwatervis